Η ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Η ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Προχωρά η ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, καθώς επιλύονται βασικά προβλήματα του λιμένα, η λύση των οποίων θα επιτρέψει την αξιοποίησή του. Μεταξύ αυτών, η απαλλοτρίωση 195 στρεμμάτων, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα και η διευθέτηση της ζώνης της ΓΑΙΑΟΣΕ που βρίσκεται και αυτή εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαλειφθούν όλες εκείνες οι αγκυλώσεις που «φρενάρουν» την ανάπτυξη και δημιουργούν αντικίνητρα για την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας, της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.

Πιο αναλυτικά:

Σε ό,τι αφορά την απαλλοτρίωση, η ιστορία της οποίας ξεκινάει πριν από 30 χρόνια, το υπουργείο Ναυτιλίας με δημόσια ανακοίνωσή του στις 19/06/2020, όπως απαιτεί ο νόμος, και με την ταυτόχρονη δέσμευση πόρων από το υπουργείο Οικονομικών προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες για ελεύθερη εξαγορά των ακινήτων τους. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας για την κήρυξη της Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης.

Επίσης, σχετικά με τη διευθέτηση των ακινήτων κυριότητας του ΟΣΕ και διαχείρισης ΓΑΙΑΟΣΕ, το υπουργείο Οικονομικών προώθησε νομοθετική ρύθμιση, ώστε η διαχείριση και η εκμετάλλευση των εν λόγω εκτάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης να μην κατακερματίζεται. Έτσι, το δικαίωμα αυτό περιέρχεται στον οικείο Οργανισμό Λιμένος Α.Ε., χωρίς να θίγεται ωστόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΣΕ.


προηγούμενο
επόμενο

Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια